Jelenleg itt van: Főoldal > Hírek

Hírek

Beszámoló a Lövész Szakbizottság üléséről 2016. február 1.

Az MTTOSZ Lövés Szakbizottságának 2016. évi első ülésének középpontjában a II. Görgey Artúr Országos Lövészverseny előkészítése, a szükséges források biztosítása, és a lövészeti programok megvalósításához szüksége támogatók, források bevonási lehetősége állt.

Az MTTOSZ Lövés Szakbizottságának tagjai áttekintették a Görgey Artúr Kupa anyagait, Versenykiírását, Felhívását, Emléklapját, amelyet minden egyes indulónak át fogunk adni, hivatalos, tagszervezeti pecséttel ellátott formában.

A területi versenyek több helyszínen is megrendezésre kerülnek, de az utazási költség csökkentése érdekében az értékelés összevontan történik, és a legjobbak kerülnek az országos döntőbe. 2017. évre a Lövész Szakbizottság csapatversenyek rendezését is tervezi területi, illetve iskolai csapatok részvételével.

Megállapodás született arról, hogy a 2016. évi II. Görgey Artúr Országos Lövészversenyen egy versenyző csak egy kategóriában indulhat. Vagy nyílt kategóriában gyárilag nyílt irányzékú bármilyen rendszerű légfegyverrel, vagy a csak gyárilag nyílt irányzékú rugós légfegyverrel. A területi versenyeken a győztesek oklevél és érem díjazásban részesülnek.

A területi versenyeken a helyszínenként várható 200-300 induló gyermek versenyeztetésének technikai feltételei rendelkezésre állnak, a szükséges segítő személyek rendelkezésre állnak.

A Lövész Szakbizottság ülésének időpontjában már 6 kupa és egy légfegyver felajánlással rendelkezünk, amelyet díjazásként ki tudunk osztani. Kisebb ajándéktárgyak, légpuska lőszer és egyéb tárgyjutalom biztosítására támogatót keresünk. Szükség van 24 db. éremre és amennyiben csak az első helyezetteknek akarunk kupát adni akkor 8 kupára (fiú, lány 2 korcsoport, és két kategória). A csapatok részére a szállás biztosításához is várjuk támogatóink segítségét.

A Lövész Szakbizottság egyeztetett továbbá a légfegyverbeszerzés lehetőségeiről, a lézerfegyver-használat tapasztalatairól, az iskolai lövész szakkörszervezés lehetőségeiről, az egyes megyékben a helyi kiegészítő parancsnokság, a NAV a Rendőrség a Polgári Védelem fiatal lövészképzési igényeiről.

A Lövész Szakbizottság a II: Görgey Artúr Országos Lövészverseny előtt szükséges esetben további találkozót tart, a Görgey Kupa befejezése szakcsoport értekezletet szervez. A Kupa értékelését a Szakbizottság Szegeden tartja.