Jelenleg itt van: Főoldal > Hírek

Hírek

A gyerekek sporttal és játékkal zárták az évet 2015. január 13.

A Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szövetsége ezúttal az ORFK Rendészeti Szervzk Kiképzési Központjában, a Magyar Autóklubbal karöltve rendezte meg ”Mosolyt az arcokra, melegséget a szívekbe”elnevezésű jótékonysági gyermekrendezvényét.

A 23. alkalommal sorra kerülő esemény fővédnökei dr. Pintér Sándor belügyminiszter, dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár, és Borkai Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke voltak. Dr. Hatala József altábornagy, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke szintén fővédnökként köszöntötte december 13-án azt a több mint 400 gyereket, akik az ország külömböző részeiről érkeztek az eseményre. Az ünnepélyes megnyitón részt vett prof.dr. Tóth Miklós a MOB alelnöke is, és prof.dr. Borbély Attila az MTTOSZ elnöke és Pintér József a Magyar Autóklub igazgatója is üdvözölte az egybegyűlteket.

A gyerekek a megmérettetés előtt a Magyar Közleharc-Kézitusa Szövetség bemutatóját nézhették meg, majd nekiláttak az egyéni és sportversenyeknek. Volt lövészet, sorverseny, kerékpárhajtás és énekverseny. Idén 12 csapat nevezett, és szép számban érkeztek szurkolni is. Akik épp nem versengtek, vagy belefáradtak a szurkolásba, színes programokon szórakozhattak, a műsorokat Ayala vezette nagy sikerrel, és a rendezvényt a Mikulás is meglátogatta apró ajándékokkal. A Színes Karykák együttes interaktív koncerttel szórakoztatta az ifjúságot, majd a résztvevők olimpikonokkal, élsportolókkal is találkozhattak így például jelen volt dr. Hammerl László olimpiai bajnok sportlövő is.

Sok gyerek rajzokkal is készült az eseményre, melyeket külön is díjaztak. Az összesítésben kiemelkedő pontszámmal végül a csömöri Mátyás Király Általános Iskola bizonyult a legjobbnak. Őket a tordasi Általános Iskola követte, majd a vasvári Kardos L. Általános iskola állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Köszönjük a támogatást: Magyar Autóklub, Diebold Kft, Provident Hungary, Hungarocontrol, Magyar Posta Biztosító Zrt, Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, MTTOSZ területi szervezetei