Jelenleg itt van: Főoldal > Hírek

Hírek

Vezetőségválasztó közgyűlést tartott az MTTOSZképek 2019. május 24.

Az MTTOSZ május 24-én tartotta vezetőségválasztó közgyűlését. A tagszervezetek képviselői meghallgatták és elfogadták a szövetség előző évi szakmai munkájáról szóló beszámolót, a 2018. évi mérleget, a Felügyelő Bizottság jelentését és a 2019. évi költségvetést.

Az eltelt öt év munkáját, eredményeit a tagság pozitívan értékelte. Egyetértettek abban, hogy különösen fontosak a szövetség anyagi stabilitásának helyreállítása terén elért sikerek, valamint a Honvédelmi Sportszövetség megalapításában és tagszervezeti működésében felmutatott eredmények, amelyek a kiváló alapot biztosítanak a következő évek fejlesztései számára.

Az MTTOSZ 2019. évi vezetőségválasztó közgyűlésén vendégként részt vett Sinka László, a Magyar Sportlövők Szövetsége főtitkára, aki elismeréssel szólt a szövetséggel az elmúlt öt évben kialakított sikeres és gyümölcsöző együttműködésről, amelynek nem az egyetlen, de feltétlenül a legfigyelemreméltóbb eredménye a hagyománnyá vált – általános- és középiskolás gyerekek számára a két szövetség együttműködésében szervezett – Görgey Artúr Országos Lövész Emlékverseny.

Az MTTOSZ 2019. évi közgyűlésén az MTTOSZ életében több évtizede fáradhatatlanul tevékenykedő, múlhatatlan érdemeket szerzett tagjainak, tisztségviselőnek: Andrássy Árpádnak, Antal Lászlónak, Balogh Györgynek, Gajzágó Imrének, Mihalovics Bertalannak, Németh Józsefnek, Szabó Péternek és Piri Imre Tamásnak Prof. Dr. Borbély Attila, az MTTOSZ elnöke életműdíjat adományozott.

Az MTTOSZ vezetőségválasztó közgyűlése Prof. Dr. Borbély Attilát elnökként újraválasztotta a 2024-ig tartó következő működési ciklusra.

Az MTTOSZ közgyűlése a 2019-2024-ig tartó működési periódusára általános és gazdasági alelnökének Dr. Szieben Lászlót, sportügyekért felelős alelnöknek Németh Józsefet, honvédelmi kapcsolatokért felelős alelnöknek Dr. Zöllei Zoltánt, stratégiai fejlesztésekért felelős alelnöknek Nagy Józsefet választotta. Az MTTOSZ elnökségének tagjai ebben a következő öt éves időszakban a közgyűlés döntése alapján: Antal László, Baranyai Péter, Dr. Fábián Lajos, Mihalovics Bertalan és Piri Imre Tamás.