Jelenleg itt van: Főoldal > Hírek

Hírek

Bölcske a Kárpát-medence bajnokaképek 2019. augusztus 14.

A határon túli és hazai települések és sportegyesületek idén is megmutatták Balatonszárszón, hogy milyen a magyar virtus. Az MTTOSZ XVI. alkalommal megrendezett Virtusvetélkedőjén a hagyományos játékos, népies feladatok mellett honvédelmi, bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági jártasságukról is számot adtak a versenyzők.

A „XVI. Kárpát-medence magyarlakta településeinek virtusvetélkedője” fődíját a Tolna megyei Bölcske csapata nyerte. A háromezernél kevesebb lelket számláló község igazolta a mondást, miszerint kicsi a bors, de erős: ők voltak a legjobbak csúszókorongban, petrencésrúd-tartásban, harci dobócsillag és autógumi-köpeny hajításában, de még talicskatolásban is.

Azt gondolhatnánk, hogy az egyesületi kategóriában indult BKV TTE csapatoknak nem lehet párjuk autógumi-köpeny hajításban és a Magyar Autóklub KRESZ pályáján, de az idei eredmény alapján inkább lövészetben, gránátdobásban és a BM Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács versenyszámában jeleskedtek.

A határon túli települések különdíját elnyert Csicser csapata fölényesen, nulla hibaponttal nyerte a közlekedésbiztonsági KRESZ-versenyt, de honvédelemből is jelesen végzett: - Bölcskével holtversenyben nyerték a katonai dobócsillag hajítást.

Az Települési és egyesületi verseny dobogósai az MTTOSZ serlegeit és érmeit, tárgy- és könyvjutalmakat vehettek át, és minden versenyző oklevelet kapott.

Az összetett versenyben és az egyes versenyszámokban kimagasló eredményt elért csapatok is gyönyörű díjakat vihettek haza, így Dr. Pintér Sándor belügyminiszter különdíját dr. Hatala József nyugalmazott altábornagy adata át BÖLCSKE csapatának az összetett verseny első helyéért.

A dr. Simicskó István kormánybiztos, a Honvédelmi Sportszöveség elnöke által felajánlott serleget Prof.dr. Borbély Attila, az MTTOSZ elnöke, a HS alelnöke adta át ENCSENCS csapatának az összetett verseny második helyéért.

A Magyar Tartalékosok Szövetsége fedeles kupáját Simon Jójárt Sándor ezredes adta át a CSICSER csapatnak az összetett versen harmadik helyéért.

a BKV TTE által felajánlott szép kékes díszítésű serleget a BKV HULK csapata, mint legjobb BKV-s csapat kapta.

Társszervezőink, a BM Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a Magyar Autóklub is impozáns serlegekkel és ajándékokkal jutalmazta versenyszámaik győzteseit.

A HM Zrínyi Kiadónak, valamint a Magyar Közelharc- és Kézitusa Szövetségnek köszönhetően rengeteg gyönyörű, értékes és tartalmas könyvvel és ajándéktárggyal gazdagodhattak még a résztvevők.

Köszönjük a versenyzőknek és kísérőiknek a részvételt, a fegyelmezett és sportszerű hozzáállásukat. Köszönjük támogatóinknak és Balatonszárszó Önkormányzatának, Dorogi Sándor polgármesternek és kollégáinak, a Központi Strand csapatának, hogy immár harmadik éve biztosítják számunkra a Virtusveélkedő megrendezéséhez szükséges helyet és feltételeket. Köszönjük a média képviselőinek a tudósításokat versenyünkről, Narbutt Dáriának pedig a kiváló képeket. Végül, de nem utolsó sorban köszönjük az MTTOSZ vezetőségének és tagszervezeteinek a verseny előkészítésében és lebonyolításában vállalt áldozatos és lelkes munkájukat.

Találkozzunk jövőre is!

A verseny eredménytáblája