Jelenleg itt van: Főoldal > Hírek

Hírek

Kőbánya virtus vetélkedőképek 2022. augusztus 27.

Augusztus 27-én rendezte az MTTOSZ az év legfontosabb eseményét a "Kárpát-medence magyarlakta településeinek virtus vetélkedőjét a Nemzeti Bűnmegelelőzési Tanáccsal és a Kőbányai Sportszövetséggel együttműködve, Kőbányán a Kocsis Sándor Sportközpontban és a mellette lévő Csajkovszkij parkban. Az esemény fővédnöke dr. Pintér Sándor belügyminiszter és dr. Simicskó István a Honvédelmi Sportszövetség elnöke voltak. Mellettük védnöki feladatot vállalt a rendezvény sikere érdekében D. Kovács Róbert a Kőbányai Önkormányzat polgármestere, valamint társ rendezőként dr. Hatala József ny. r. altábornagy, az NBT elnöke, és prof. Dr. Borbély Attila az MTTOSZ elnöke, a HS alelnöke.

11 csapat nevezett a versenyre. Nagy József az MTTOSZ alelnöke, a viadal főrendezője három fő csoportba sorolta a 14 versenyszámot. Honvédelmi, Biztonsági és Erő-, Virtus-, és Ügyességi feladatokra.

A honvédelmi blokkban a lézerpisztoly lövészet, a légpuskás lövészet bukó alakra,és a kézigránát célba dobás, valamint az egyéni önvédelmi eszközök hajítása megszokott versenyszám volt a korábbi versenyeken is, ám a honvédelmi ismeretek quiz, mobil applikáció alkalmazásával, továbbá a sebesült szállítás egy kijelölt pályán időre, ez teljesen új feladat volt a versenyzők számára.

A biztonsági feladatoknál igen érdekes és összetett versenyszám volt a megépített pályán való rollerezés időre, a hibapontok elkerülésére koncentrálva. Az NBT, Bácskai Tünde r.alezredes vezetésével egy rendkívül szellemes, csapat egységet formáló versenyszámmal rukkolt ki, élvezetes, ugyanakkor nagy figyelmet elváró feladatként a versenyzőktől.

A harmadik blokk versenyszámai a hagyományos, korábbi években is szereplő számokat tartalmazták: csúszókorong célzónába dobása, petrencés rúd tartás időre, a női versenyzőknek könnyebb rudakkal történt a versenyzés. A farönk forgatás váltó versenyszám nehéz, és izgalmas volt, miként a nagy összeszokottságot és egyensúly érzéket kívánó sítalp váltó. A rendezvény egyik leglátványosabb száma a teherkocsi időre történő elhúzása volt egy megadott távolságra.

Általános véleményként fogalmazódott meg, hogy ideális környezetben, nagyszerű versenyt vívtak a csapatok. Nagy József, az MTTOSZ alelnöke, a verseny főrendezője, és fő segítő társa Potos Ilona, a Kőbányai Sportszövetség elnöke, kiváló munkát végeztek egyrészt a versenyszámok kidolgozásával és a verseny levezetésével.

A jó hangulatú versenyen a résztvevő csapatok szép díjakat vehettek át. Így, a győztes "Kis Vakond" csapat dr. Pintér Sándor belügyminiszter különdíját, egy díszes serleget, dr. Garamvölgyi László ny. tábornok adta át a versenyzőknek A második helyezett Pándi Sportlövész Egyesület sportolói az MTTOSZ elnökének különdíját prof. Dr. Borbély Attilától vehették át. A Fortuna SE lelkes csapata a legrokonszenvesebb csapat díjaként ugyancsak egy szép serleg elismerésben részesültek.

A verseny küzdelmes jellegét és a végeredmény szorosságát mutatják a csapatok helyezési pontjai.1./ Kis Vakond 53 helyezési pont
2./ Pándi Lövész Sportegyesület 62
3./ Körutasok 67
4./ Vidékiek 69
5./ Kőbányai Bringások 71
6./ Sportliget SE 84
7./ Pokol Angyalai 91
8./ 424-es Gőzös 94
9./ Fehér Cápák 95
10./ Titkos Ügynökök 98
11./ Fortuna SE 106

Összefoglalásul, köszönet a rendezvényt segítő, fáradhatatlan önkénteseknek, a sponzoroknak: a Honvédelmi Sportszövetségnek és a Kőbányai Önkormányzatnak! Az élvezetes bemutató edzést tartó Buhurt páncélos csoportnak, a hagyományőrző viadal bemutatásáért.

A rendezvényről készült fotók megtekinthetők a képeknél.

Dr. Harcsár István
MTTOSZ főtitkár