Jelenleg itt van: Főoldal > Hírek

Hírek

A hon védelme nem ismer korhatárt! 2018. november 22.

Ez is lehetne a mottója annak a konferenciának, melyet a Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szabadidősport Szövetsége (MTTOSZ) tartott a Honvédelmi Sportszövetség támogatásával és a Honvédelmi Minisztérium együttműködésével csütörtökön a Milton Friedman (MF) Egyetemen.

A nagyelőadót zsúfolásig megtöltő hallgatóság összetételén is ez tükröződött, hiszen a nyolcadikos diáktól a nyugdíjas tábornokig több mint négyszázan gyűltek össze, hogy megismerkedjenek a sport és a honvédelmi nevelés sajátos összefügéseivel.

A „Honvédelmi nevelés a sport látószögéből „címet viselő konferencián Simicskó István kormánybiztos, a Honvédelmi Sportszövetség (HS) elnöke a sportot a legjobb közösség és személyiség formáló eszköznek nevezte, melynek révén nem csak sportnemzetté, hanem sportszerű és sportoló nemzetté is alakul a társadalom. Az emberek igényszintjében egyszerre van jelen a közösséghez tartozás igénye és a béke vágya. Mindkettő kialakulásához sok segítséget ad sport. Erdélyi Lajos a HM helyettes államtitkára és Hatala József a Magyar Autóklub elnöke a társadalmi együttműködés fontosságát hangsúlyozta a honvédelmi ismeretek népszerűsítése érdekében. A sportban élen járók a haza védelmére is magas felkészülnek, így nem véletlen, hogy a hallgatóság soraiban számos élsportoló – többek között Gergely István és Nébald György olimpiai bajnok - is felfedezhető volt.

A Kormány sportpolitikája nyomán egyre nagyobb igény van a sportot kiszolgáló szakemberekre, mely képzések bekerültek az MF kínálatába is. A honvédelmi pályára közvetlenül késztetést érzők érdeklődéssel hallgatták a HM Kadét programjáról szóló tájékoztatót. Teljes újdonságnak számít - a fiatalok körében roppant népszerű, tízezrek által űzött - E-sport, az elektronikus játékok bekapcsolása a honvédelmi nevelésbe.

A szekció ülések programjában nagy figyelmet kapott a küzdősportok és a gépjármű vezető képzés kiemelkedő szerepe a honvédelmi képességek erősödésében.

Képek