Jelenleg itt van: Főoldal > Hírek

Hírek

Jól csúszott: EB Bronzéremes a magyar csúszókorong-válogatott! 2019. március 18.

Rendkívül jó eredményt hoztak csúszókorongozóink a 2019-es Csúszókorong Európa-bajnokságon. A litvániai Kaunasban 2019. március 11-e és 17-e között, a Csúszókorong Világszövetség által rendezett verseny B osztályában bronzérmet nyert a magyar csúszókorong-válogatott. A Magyar Csúszókorong Szövetség elnöke, Mihalovics Bertalan csapatvezető versenyző mellett Sipos Tamás, Szabó Ferenc valamint idősebb és ifjabb Urgyán János, versenyzők képviselték hazánkat a viadalon.

A Németországban és Ausztriában nagy hagyományokkal rendelkező sportágat Magyarországon csak 1985-ben vezette be az akkori MHSZ. Sajnos a versenyzők felkészülését lehetővé tévő korábbi pályák nagy része már nem érhető el: hazánkban csupán Tiszaújvárosban és Kunbaján van a felkészülésre többé-kevésbé alkalmas pálya, de a versenykörülményeket imitáló jégpálya egyáltalán nem áll a csúszókorongozók rendelkezésére. Ezeknek a háttér-információknak az ismeretében még nagyobb rangot kap a csúszókorongozóink által Litvánia és Finnország mögött elért Európa-bajnoki harmadik helyezés.

A magyar csúszókorong-válogatott kiutazásához, ezen belül elsősorban a szállásköltséghez, támogatást nyújtott az MTTOSZ, a BKV TTE pedig az üzemanyagköltséghez adott hozzájárulást. Az eredmények fényében elmondható, hogy a magyar csúszókorongozók megérdemelték a segítséget. Mihalovics Bertalan, elmondta, hogy versenyzőink továbbra is nagyon lelkesek, és már készülnek a jövőre Németországban, Regenben megrendezésre kerülő Csúszókorong világbajnokságra.

Szívből gratulálunk a magyar csúszókorong válogatott Európa-bajnokságon elért eredményéhez, és sikeres felkészülést kívánunk a további versenyzéshez!

MTTOSZ

Képek