Jelenleg itt van: Főoldal > Hírek

Hírek

Összefoglaló és versenyeredmények 2018. december 8.

2018. december 8-án lezajlott hazánk egyik legjelentősebb karácsonyváró honvédelmi, bűnmegelőzési és közlekedési gyermeksport-rendezvénye az ORFK Rendészeti Szervek Kiképző Központjában.

Háromszázötven, elsősorban kistelepülésekről érkező, nagycsaládokban, vagy nevelőotthonokban nevelkedő, sok esetben többszörösen hátrányos helyzetű általánosiskolás-korú gyerekek vett részt a negyed évszázadot meghaladó hagyományra visszatekintő, „Mosolyt az Arcokra, Melegséget a Szívekbe” címen megrendezett jótékonysági gyermekrendezvényen, amelyet a Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szabadidősport Szövetsége a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanáccsal és a Magyar Autóklubbal együttműködésben szervezett.

A rendezvényt Dr. Szieben László, az MTTOSZ általános alelnöke, nyitotta meg Széles Ernő nyugalmazott tábornok, a MATASZ elnöke, és Danada Judit a Fővárosi Önkormányzat Sport Osztályának vezetője mellett az MTTOSZ elnöksége és tagszervezeteinek vezetői részvételével.

Az ügyességi játékok, sorversenyek, iskolás KRESZ-teszt, kerékpáros ügyességi verseny, bűnmegelőzési feladatok célja, hogy a gyerekek – játékos formában – a mindennapi életben fontos, hasznos ismereteket szerezzenek. A lövészet, darts, csúszó korong, modellezés, rádiózás feladatai mellett az önvédelmi bemutató, valamint a neves sportolókkal való találkozás lehetőséget ad a versengőknek, hogy a honvédelemhez hagyományosan kapcsolódó technikai sportokban kipróbálják magukat, motivációt és életre szóló élményeket szerezzenek.

A csapatverseny mellett a vendégek – a nem versenyző gyerekek és kísérőik – szórakoztatásáról a színvonalas sport- és táncbemutatókkal gondoskodott a Magyar Közelharc- és Kézitusa Szövetség valamint a Kőbányai Sportszervezetek Szövetsége. A BKV modellező klub és a BKV Rádiós SE jóvoltából az érdeklődők hajó- gépkocsi- repülőmodellekkel ismerkedhettek, és a BKV autóbuszban berendezett vasúti terepasztalt is megtekinthették. A gyerekek nemcsak beszélgethettek, fotókat készíthettek Nemesapáti Norbert profi ökölvívó bajnokkal és Gyulai Krisztián fitnesz világbajnokkal, de erejüket és ügyességüket is összemérhették velük, sőt kézbe vehették az általuk elért különleges díjakat, trófeákat is.

A versenyt a Vasvári Kardos László Általános Iskola csapata nyerte, a Budapest VII. kerületi Baross Gábor Általános Iskola csapata előtt. A bronzérmet azonos pontszámmal a KTTBSZ és a Zámolyi Csanádi Imre Általános Iskola csapatai szerezték meg. A dobogós helyen végzett csapatok teljesítményükért serleget kaptak, emellett minden részt vevő csapat egy tintasugaras HP nyomtatót is hazavihetett.

A rendezvény fővédnökeinek: dr. Pintér Sándor belügyminiszternek, dr. Simicskó István kormánybiztosnak, a Honvédelmi Sportszövetség elnökének, dr. Szabó Tündének, az EMMI Sportért felelős államtitkárának, védnökünknek dr. Hatala József ny. altábornagynak, az NBT és a Magyar Autóklub elnökének, valamint a rendezvényt támogató számos önkéntesnek is köszönhető, hogy minden résztvevő iskola és gyerek kapott ajándékot, nem csak a dobogós helyet elért csapatok.

Külön köszönetet érdemel az Eisberg Magyarország Kft., akik a korszerű táplálkozás élharcosaiként salátakóstolóval és receptfüzetekkel kedveskedtek a gyerekeknek.

Minden évben van olyan csapatunk, amely az utazási költségekhez adott támogatói hozzájárulásnak köszönheti, hogy részt tud venni a versenyen. Az idén az ajkai csapat volt az, aki támogatójuknak, Szabó Évának, a buszköltségek átvállalójának köszönheti, hogy eljöhetett.

„Az MTTOSZ tagsága, együttműködő partnereink és támogatóink évről évre komoly munkával készülnek a „Mosolyt az Arcokra, Melegséget a Szívekbe” karácsonyi sportvetélkedőre. Készülnek az iskolák, a pedagógusok, és készülnek a gyerekek is. Nekünk, szervezőknek legalább olyan jó érzés adni a játék izgalmát, a tudásunkat, az ajándékokat, mint a gyerekeknek átvenni a díjakat. A legfontosabb értéke ennek a rendezvénynek mégsem az adok-kapok, hanem a szívekbe lopott mosoly öröme, ami egy életre velünk marad” – mondta el a rendezvényt összefoglalva Prof. Dr. Borbély Attila, az MTTOSZ elnöke, a Honvédelmi Sportszövetség alelnöke.

A rendezvényen készült fényképek megtekinthetők fotógalériánkban.

Budapest, 2018. december 08.