Jelenleg itt van: Főoldal > Hírek

Hírek

„Mosolyt az arcokra, melegséget a szívekbe”képek 2016. december 10.

Fergeteges karácsonyi gyermeksport-vetélkedővel zárta az évet az MTTOSZ
„Mosolyt az arcokra, melegséget a szívekbe” 2016. december 10.

Az MTTOSZ immár második éve részesül abban a kivételes lehetőségben, hogy karácsonyi gyermeksport-vetélkedőjét az ORFK Rendészeti Szervek Kiképző Központjának Kiképzőközpontjában tarthatta. Ez a biztonságos, rendezett, jól felszerelt létesítmény az idei karácsonyváró rendezvényünk számára is minden szükséges feltételt biztosított.

Az ország különféle településeiről érkező, nehéz sorsú, rászoruló gyerekek idén is színvonalas sportvetélkedőn versenghettek, ahol értékes nyeremények várták őket.

Nagy kihívást jelentett a 12 csapat számára a Go-kart ügyességi verseny a Magyar AUTÓKLUB által összeállított pályán. Ezen kívül lézer lövészet ügyességi- és labdajátékok, kapura rúgás, darts, bűnmegelőzési blokk a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács szakemberei által összeállított feladatokkal, légfegyveres lövészet a BKV lő-buszában, csúszó-korong céldobás, roller csapatverseny, és az iskolák közötti lézer-párbaj várta a csapatokat.

A verseny megszervezéséhez és a gyerekek megajándékozásához fontos támogatást kaptunk a rendezvény fővédnökeitől: dr. Pintér Sándor belügyminiszter úrtól, dr. Simicskó István honvédelmi miniszter úrtól, Borkai Zsolt MOB elnök úrtól, dr. Hatala József NBT elnök úrtól, az EMMI Sportért felelős államtitkárától, dr. Szabó Tünde asszonytól, valamint Farkas László úrtól, a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége elnökétől.

A verseny megszervezésében és lebonyolításában nélkülözhetetlen szerepet vállaltak az MTTOSZ tagszervezeteinek aktivistái, az elnökség tagjai, valamint társszervezőink, a Magyar Autóklub és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács szakemberei.

A verseny alatt a gyermekek és kísérőik ellátásáról részben a BKV TTE aktivistái által készített szendvicsek, részben támogatónknak, az Eisberg-nek a finom és egészséges salátái, valamint a CAFFE Service Kft-nek a kávé- és csokiital-automatái segítségével tudtunk gondoskodni.

A versenyben résztvevő minden gyerekcsapat kapott egy jókora doboz ajándékot a HungaroControll Zrt, a Magyar Posta Zrt, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, és a Zrínyi Kiadó jóvoltából.

Az első öt helyezett az MTTOSZ ajándékát, egy Canon nyomtató és szkenner többfunkciós készüléket is hazavihetett, az első három helyezett ezen felül gyönyörű kupát is kapott.

Dr. Hruby Józsefnek, a Superfect Translations Kft. tulajdonos igazgatójának köszönhetjük az első három helyezett csapat érmeit.

A verseny összesített eredménye:
 1. Kardos L. Általános Iskola, Vasvár
 2. Vörösmarty M. Általános Iskola, Újszász
 3. Petőfi S. Általános iskola, Jánoshida
 4. Baross G. Általános Iskola II. csapat, Budapest
 5. Ajkai TTE csapata
 6. Zámolyi Általános Iskola
 7. Eötvös J. Általános Iskola, Kispest
 8. Baross G. Általános Iskola I. csapat, Budapest
  Gábor Áron ált Isk. Kispest, HOLTVERSENYBEN
 9. Jászágói Általános Iskola
  Székesfehérvári Szent István Általános Iskola, HOLTVERSENYBEN
 10. Pais Dezső Általános Iskola, Óbuda
A verseny különdíját a legjobb csúszó-korongos teljesítményért a Kardos L. Általános Iskola kapta az MTTOSZ-től.

A Honvédelmi Miniszter különdíját Benácsi Szandra adta át a legeredményesebb légpuska lövő csapat, az újszászi Vörösmarty M. Általános Iskola csapata számára.

A Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének Különdíját Benácsi Szandra a legjobb lézerlövész csapatnak, az Ajkai TTE csapatának adta át.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács különdíját a bűnmegelőzési versenyblokkban legjobbam teljesítő csapat, a kispesti Eötvös J. Általános Iskola csapata számára Bácskai Tünde adta át.

A legjobb rolleres csapat, A budapesti Baross G. Általános Iskola csapata és tanárai számára az OUTDOORKID magazin különdíját Góczán Bettina, a magazin szerkesztője adta át.

Az első három helyezett csapatok tanárai számára az OUTDOORKID magazin különdíját Góczán Bettina, a magazin szerkesztője adta át.

Különdíjat – saját bokszkesztyűt – adott át Nemesapáti Norbert ökölvívó bajnokunk a legelszántabb ifjú harcosnak, Gyulai Krisztián fitneszbajnok, a 2016-os Arnold Classic aranyérmese egy dedikált kulacsot adott emlékül az általa hirdetett megmérettetés győztesének.

Az idei rendezvény rendkívüli mozgalmasságát a nagyszerű feladatok mellett annak is köszönhetjük, hogy a teljes rendezvény alatt, fellépők sora jelent meg a színpadon, és kápráztatta el különleges teljesítményével az éppen nem versenyző gyerekeket, a kísérőket és minden vendégünket.

Köszönetet mondunk dr. Zöllei Zoltán alelnökünk közelharcos csapatának részvételükért és felajánlásaikért, a Tornádó Együttesnek, a Grácia Sportegyesületnek, a Biofit Sportegyesületnek és a Színes Karikák együttesnek.

Rendezvényünk olimpiai- és világbajnok vendégeinek: Gyulai Krisztián Arnold Classic győztes fitneszversenyzőnek, Martinek János többszörös olimpiai- és világbajnok öttusázónak, a Magyar Öttusa Szövetség főtitkárának, Nemesapáti Norbert WBC youth silver és WBO youth bajnoknak, GBU felnőtt félnehézsúlyú profi ökölvívó világbajnoknak és Pulai Imre többszörös világ- és olimpiai bajnok kenusnak köszönjük, hogy a gyerekeknek jelenlétükkel, a velük való beszélgetéssel, játékkal, autógrammjaikkal feledhetetlen élményt szereztek, és életre szóló példát mutattak.

Kívánjuk, hogy minden résztvevő: gyerekek és felnőttek egyaránt, őrizzék a sportvetélkedőn szerzett élményeiket, és a melegséget a szívükben, legalább jövő karácsonyig, amikor reméljük, hogy ismét mosolyt csalhatunk majd az arcokra egy újabb játékos karácsonyváró rendezvényen.

Medvés Tímea
MTTOSZ
marketing és kommunikációs vezető

Kapcsolódó anyag: A vidámságért versenyeztek