Jelenleg itt van: Főoldal > Rendezvények

Rendezvények

I. Görgey Artúr Országos Lövész Emlékverseny országos döntő 2015. május 30.

Az MTTOSZ és az MSSZ (Magyar Sportlövők Szövetsége) első alkalommal 2015-ben írta ki a 10-18 éves korosztályú fiúk és lányok részére a 20 lövéses nyíltirányzékú légpuska versenyt. A nyolc területi helyszínen megtartott döntők után, az országos döntőt május 30-án tartottuk Ácson, külön lányok és fiúk részére, két-két korcsoportban.

A színvonalas döntőn a 15-18 éves fiúk csoportjában a 28 lövész közül 180 körös eredménnyel az 1999. évi születésű Csizmás Csaba, a Budapesti IX. kerületi Szily Kálmán Műszaki Szakközépiskola diákja győzött. A 15-18 éves lányoknál 18 versenyző közül a döntőben Albert Dorina győzött 178 körrel. Ő a Szabadhegyi Közoktatási központ diákja.

A 10-14 évesek között a fiúknál 28 indulóból a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola versenyzője, Mihályfi Vendel nyert 170 körrel, míg a lányoknál a 18 lövész közül Kiss Éva a budapesti Bozsik József Általános Iskola diákja lőtt a legjobban. Ő 172 körrel lett első.

A győzteseknek járó serlegeket és a helyezettek okleveleit, valamint a különdíjakat Balogh György általános alelnök és Szabó Péter elnökségi tag, a Lövész Szakbizottság elnöke adták át. A döntőt az MTTOSZ vezetői, Prof. Dr. Borbély Attila elnök, Balogh György általános alelnök, valamint az elnökség tagjai is megtekintették.

A versenysorozat kiváló szervezéséért és lebonyolításáért az MTTOSZ Lövész Szakbizottságának tagjait, különösen Kisvárdai Istvánt, a verseny egyik főrendezőjét, valamint Gajzágó Imre és Piri Tamás sporttársakat illeti köszönet. Ki kell emelnünk továbbá, hogy Szabó Péter szakbizottsági elnökünk fáradságot nem ismerő szervező munkájával nagyszerűen fogta össze az egész versenysorozat lebonyolítását.

Prof. Dr. Borbély Attila MTTOSZ elnök köszönő, értékelő szavai:
„ Tisztelt Sporttársak! Minden Tisztelt szervezőnek ezúton is köszönöm a közreműködést, emberi és szakmai kiállást egy jó ügy mellett! Öröm volt látni a fiatalok lelkesedését, aktivitását a versenyen. Bízom benne, hogy a Magyar Sportlövő Szövetséggel együttműködve, lesz módunk megszervezni a rendezvényt jövőre is.”

I. Görgey Artúr Országos Lövész Emlékverseny országos döntő eredménytábla